O a tulafono o le fa'atauina o se ipu uaina?

O loʻo i ai se ao anamua: "uaina vine malamalama ipu", i lenei fuaiupu o le solo anamua, "ipu malamalama", e faatatau i se ituaiga o malamalama e mafai ona susulu i le po e faia i le ipu uaina iasepi papaʻe, e mafai ona mafaufauina o tagata anamua. inu uaina i luga o le filifiliga o ipu uaina e fai si matagofie, matatioata matagofie uaina ma gemstone uaina tino, faia le matafaioi o le faamaeaina o le mata, le collocation e lua lelei, tuu atu i tagata e lagona le fiafia.

 

1

Tolu tulafono faavae mo le filifilia o se ipu uaina:

1, leai se lanu ma manino;2. O le manava o le ipu e sili ona lelei e aunoa ma se teuteuga, ina ia fiafia i le lanu muamua o le uaina;3, o mea e le tatau ona mafiafia tele, ina ia le afaina ai le tofo o le paʻi.

 

O ipu uaina e mafai ona vaevaeina i ni ituaiga se tolu: ipu uaina mumu, ipu uaina paepae ma ipu vai inu.O ituaiga uma o uaina e filifili ai ituaiga tioata eseese, ina ia sili atu ona vaivai le uaina.O le galuega autu a le tioata o le taofi lea o le manogi o le uaina, ina ia mafai ai ona sui le uaina i totonu o le tioata ma tuʻufaʻatasia atoatoa ma le ea.O le ituaiga masani o se tioata umi ma se manava tele ma se gutu laitiiti, e taʻua o se ipu tioata tulip, ina ia mafai ona faʻaogaina le manogi i luga o le tioata.O le mafuaʻaga o le maualuga o le vae e mafai ona e uuina le tioata i ou lima, ina ia aua neʻi paʻi i le manava o le tioata ma aʻafia ai le vevela o le uaina.

 

O se ipu uaina lelei e le gata ina lelei mo le tofo o le uaina, ae e mafai foi ona faʻaleleia le tofo o le olaga, o le asō seʻi matou taʻu atu ia te oe le mea lilo.

2

1. Ipu manino

O se ipu uaina lelei, e tatau ona manino, poʻo le lanu uaina mai le mea e talanoa ai!O se mea manino, ae o le mea moni e masani ona galo i tagata.E sili atu le fa'asaoina o na tioata lanu mo vai inu, ae o tioata manino mo le uaina.E ui lava atonu e le o 100% o le lanu o le uaina, ae o se mea taua tele i le mautinoa o loʻo fiafia i ai le uaina.

 

2. Ipu

O se ipu uaina lelei e tatau foi ona avea ma se ipu malamalama umi, ina ia mafai e tagata ona uu lelei.Titio tioata sa'o, pe a uu, fa'ae'e le vevela o le uaina i totonu o le ipu malamalama: o se fa'alavelave mo uaina pa'epa'e ma rosa.A uma mea uma, o le naʻo le faʻagasologa o le fesiitaiga o le uaina mai le fagu i le ipu tioata ua faʻatupuina ai le vevela o le uaina i se tikeri pe lua.Faaopopo le vevela o lou lima i lena mea ma e le o toe umi ae maua sau ipu uaina.E le gata i lea, o "vae" o le ipu e le tatau ona pupuu, lea o le a faigata ona taulimaina, ma o le mea moni e le umi tele, o le a matua maaleale.

3. Tulip ipu

3

Ole mea lea e tatau ona iai ile ipu uaina.E lautele i le pito i lalo, teisi i luga ma vaapiapi.O le a le faamoemoega?E tuʻuina atu i le potu uaina i totonu o le tioata e faʻasaʻo ai lona manogi, ma o le pito i luga o le uaina o loʻo faʻafesoʻotaʻi ma le faʻamaʻiina aʻo faʻaitiitia le leiloa o le manogi.Faʻaitiiti le gutu, e mafai foi ona faʻaitiitia le faʻafefe o le manogi.

4.E le itiiti tele

4

O le gafatia o le ipu e matua taua lava!Manatua, i le taimi o se tofo aloa'ia, e te le fa'atumuina se ipu malamalama i le sili atu ma le tasi vaetolu o le voluma o le uaina, ma e tusa lava pe e te le fa'apitoa, e te le fa'atumuina le sili atu ma le afa ipu.Aisea ua faapena ai?Aua o le isi vaega o lo'o totoe mo le uaina e uma ai.Ua fa'ateleina pea le ta'uta'ua o le fa'aogaina o matatioata lapopoa, ae maise pe a inu uaina taugata.Ae le amana'ia lenei mea, e tusa lava pe fai atu se tasi ia te oe o le uaina e sili atu le okesene e ala i le faʻaaogaina o se tane iʻa, faʻaaoga se decanter nai lo.

5. Aua le mafiafia tele se ipu

5

O nisi tagata e manatu afai o le tioata e manifinifi tele, piki i luga le jittery, fefe i taimi uma i le gau, faʻaaoga e matua le fiafia: o le mea moni, e mafai ona filifilia e tusa ai ma mea o le ipu.Ipu tioata po o tioata tioata po o se faʻafefiloi o tioata ma tioata oloa, o le lelei mulimuli o lenei ituaiga ipu e le gata ina ia tumau pea le tioata, ae o loʻo i ai foi le tioata matagofie, o le a le ofuina, e le faigofie ona malepe.

 

O loʻo i luga o le faʻaofiina o ipu uaina mumu e fesoʻotaʻi ma mea, foliga eseese, curvature o ipu uaina mumu mo le manogi ma le tofo o le uaina e mafua mai i le eseesega ma le faatosinaga, ou te talitonu e te alofa i le uaina mumu o le a mafai ona lagona.


Taimi meli: Feb-20-2023